Rationality Freiburg

Language selector

Statistics: Cults & Cultishness

February 12, 2024 (Updated: February 22, 2024)

Read more about this event.

See also the 2024 summary.

Attendees

  • Total: 16 people
  • Recurring: 14 people
  • New: 2 people

Feedback

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)

1. Practical use: For my life, what we did today will have …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • a lot of practical use (1): 4 people
    • quite a bit of practical use (2): 3 people
    • some practical use (3): 3 people
    • little practical use (4): 4 people
    • very little practical use (5): 1 person
  • Average answer: 2.67 (σ=1.35)

1. Practical use: For my life, what we did today will have …

2. The atmosphere / vibe was …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • fantastic (1): 9 people
    • good (2): 6 people
    • okay (3): 0 people
    • bad (4): 0 people
    • horrible (5): 0 people
  • Average answer: 1.40 (σ=0.51)

2. The atmosphere / vibe was …

3. The amount of content / exercises covered was …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • way too much (1): 1 person
    • too much (2): 2 people
    • just right (3): 12 people
    • too little (4): 0 people
    • way too little (5): 0 people
  • Average answer: 2.73 (σ=0.59)

3. The amount of content / exercises covered was …

4. The difficulty level of the content / discussion was …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • much too easy (1): 0 people
    • too easy (2): 4 people
    • just right (3): 11 people
    • too difficult (4): 0 people
    • much too difficult (5): 0 people
  • Average answer: 2.73 (σ=0.46)

4. The difficulty level of the content / discussion was …

5. Structure: On the whole the event needed …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • much more structure (1): 0 people
    • more structure (2): 3 people
    • (was just right) (3): 12 people
    • less structure (4): 0 people
    • much less structure (5): 0 people
  • Average answer: 2.80 (σ=0.41)

5. Structure: On the whole the event needed …

6. The moderation should have been …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • much more relaxed (1): 1 person
    • more relaxed (2): 1 person
    • (was just right) (3): 12 people
    • more assertive (4): 1 person
    • much more assertive (5): 0 people
  • Average answer: 2.87 (σ=0.64)

6. The moderation should have been …

7. Host preparation: The content / exercises were …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • very well prepared (1): 7 people
    • well prepared (2): 6 people
    • okay prepared (3): 2 people
    • not well prepared (4): 0 people
    • not well prepared at all (5): 0 people
  • Average answer: 1.67 (σ=0.72)

7. Host preparation: The content / exercises were …

8. Changing your mind: The event made me …

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • question many things (1): 0 people
    • question some things (2): 6 people
    • question few things (3): 7 people
    • question very few things (4): 1 person
    • not question anything (5): 1 person
  • Average answer: 2.80 (σ=0.86)

8. Changing your mind: The event made me …

9. Do you think you will come to one (or more) of the next three events?

  • Responses: 15 people (93.75% of attendees)
  • Answers:
    • probably no: 1 person
    • probably yes: 14 people

9. Do you think you will come to one (or more) of the next three events?

10. If you answered “probably no” in the previous question or are very uncertain, why is that?

  • Responses: 1 person (6.25% of attendees)
  • Answers:
    • Friday evening is a bad timeslot for me.: 0 people
    • I can’t fit another activity into my life.: 0 people
    • I did not like (some of) the people here.: 0 people
    • I did not like today’s venue.: 0 people
    • I live too far away.: 1 person
    • I’m not very interested in your usual topics.: 0 people
    • The level of English is too advanced for me.: 0 people

10. If you answered “probably no” in the previous question or are very uncertain, why is that?

11. What did you like the most today? What did you like the least?

  • Responses: 9 people (56.25% of attendees)

Note: Anything contained in square brackets [] is an edit by the organizers.

Friendly

The discussion in the smaller group (though the group was still somewhat big)

The exercise of fooling an outsider was great! The conclusion to our discussion about cult. It could have been more structured. Maybe with a voting at the end from 1 to 5 how cultish this group is.

Small discussion group/ n/a

Most- people least- nothing

Most: The many views brought about by the different participants. The reading list. Least: the content felt not cohesive. Some consolidation could help.

Am Besten die Übung, am wenigsten nichts.

the structure with 3 levels of preparation was very good idea

Was fun